Woordvoerster Defensie Ingrid Baeck komt om bij explosie woning

ingrid-baeck

Als KBspotting onderhouden we goede contacten met defensie. Het is een verhaal van PR en het publiek op de hoogte houden van het laatste nieuws. Ingrid was hier een belangrijke schakel en waarschijnlijk ook wel het bekendste gezicht. Met ontzetting hebben wij dan ook het volgend bericht van Belga vernomen. Als KBspotting willen we dan ook ons medeleven betuigen aan haar familie, vrienden en alle collega’s van defensie.

In Zemst is gisteravond een woning ontploft. Twee personen werden vrij snel levend van onder de brokstukken gered: het betrof de vader en dochter van het gezin. Naar de moeder werd urenlang verder gezocht. Zij werd vannacht dood onder het puin aangetroffen. Het dodelijke slachtoffer is Ingrid Baeck, al jarenlang de woordvoerster van Defensie.

De explosie in de woning in de Ferdinand Vercnockestraat vond kort na 21 uur plaats en vernielde de hele woning. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden kort na 22 uur een eerste slachtoffer van onder het puin halen. Het ging om de vader van het gezin.

De ravage werd vermoedelijk veroorzaakt door een gasexplosie in de woning, zei burgemeester Bart Coopman aan de VRT. Intussen zijn de buurtbewoners, die na de explosie geëvacueerd waren, wel al naar hun huizen mogen terugkeren.

Vader en dochter
“Het eerste slachtoffer dat aangetroffen is, is de vader”, zegt Coopman. “Die is met zware brandwonden en in kritieke toestand naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek gebracht.” Ongeveer een half uur later kwam het bericht dat een tweede slachtoffer, de dochter van het gezin, ook van onder de brokstukken bevrijd was en naar het ziekenhuis in Jette werd gebracht. “Zij is ook gewond, maar minder ernstig”, aldus Coopman.

Moeder
Naar de moeder moest langer gezocht worden. Bij de reddingsactie werden kranen ingezet. Uren later werd het dodelijke slachtoffer uiteindelijk aangetroffen. Het gaat om Ingrid Baeck, zij was jarenlang de woordvoerster van Defensie. De echtgenoot van Baeck is kolonel bij het leger en ex-baas van de Special Forces. Ingrid Baeck laat haar echtgenoot en drie kinderen na.

Over de oorzaak van de ontploffing bestaat nog onduidelijkheid. Burgemeester Coopman benadrukt dat het niet om een aanslag ging.

(Belga)